Beste VVH Forum-gebruiker,
Al meer dan 200 medewerkers van SHM's en de VMSW melden zich aan op het VVH-Forum.
Tot nog toe werden er maar enkele berichten gepost. Aarzel echter niet om een nieuw gesprek te starten en ook je collega's aan te moedigen om zich te registreren en deel te nemen. Hoe meer Forum-gebruikers er zijn, hoe meer ervaringsuitwisseling er kan gebeuren.
Via het Forum kan je ook heel eenvoudig documenten met elkaar uitwisselen.
Als je vragen hebt, kan je me altijd een mail sturen (sven.van.elst@vvh.be).
Veel succes!
Sven

Welzijnsinitiatief Woonmaatschappij !Mpuls

De medewerkers van Woonmaatschappij !Mpuls vinden het enorm belangrijk dat de kwetsbaren in onze maatschappij geholpen worden. Daarom hebben wij een actie opgezet, specifiek gericht op ouderen (personen van 65 jaar of ouder). Iedereen wordt telefonisch gecontacteerd. In eerste instantie toetsen we af hoe het momenteel met hen gaat en of ze hulp nodig hebben. De medewerkers van de Sociale Dienst kijken dan waarbij we kunnen helpen, of indien nodig worden ze doorverwezen.
Tevens biedt het OCMW van Menen een boodschappendienst aan, brengen ze maaltijden aan huis en is er een telefoondienst bij eventuele vragen. Heel wat ouderen weten niet dat deze diensten aangeboden worden. Tijdens het telefonisch contact overlopen we samen de verschillende diensten zodat ze deze leren kennen.

Via deze actie trachten we dus de ouderen te bereiken, hun huidige situatie in kaart te brengen en in te schatten of wij ergens bij kunnen helpen. De huurders hebben dit in ieder geval als zeer positief ervaren. Verschillende personen hebben wij kunnen doorverwijzen naar de diensten van het OCMW zodat zij in deze moeilijke tijden ook de nodige ondersteuning krijgen.

Log In of Registreer om te reageren.