Beste VVH Forum-gebruiker,
Al meer dan 200 medewerkers van SHM's en de VMSW melden zich aan op het VVH-Forum.
Tot nog toe werden er maar enkele berichten gepost. Aarzel echter niet om een nieuw gesprek te starten en ook je collega's aan te moedigen om zich te registreren en deel te nemen. Hoe meer Forum-gebruikers er zijn, hoe meer ervaringsuitwisseling er kan gebeuren.
Via het Forum kan je ook heel eenvoudig documenten met elkaar uitwisselen.
Als je vragen hebt, kan je me altijd een mail sturen (sven.van.elst@vvh.be).
Veel succes!
Sven

Welzijnsinitiatief Kempisch Tehuis

Hierbij onze initiatieven:

• Alle huurders die ouder zijn dan 80 jaar (zowel alleenstaanden als koppels) worden persoonlijk gecontacteerd voor een babbeltje en de vraag of alles in orde is met hen. De huurders die geen hulp of vangnet hebben om voor hen naar de winkel of apotheek te gaan, kunnen aan Kempisch Tehuis aangeven of ze hier hulp voor nodig hebben. Kempisch Tehuis brengt hen hiervoor in contact met de juiste instanties.

• Kempisch Tehuis heeft een “Beste Buur” kaartje (zie bijlage) ontwikkeld dat aan alle huurders wordt bezorgd. Dit zal in de loop van volgende week aankomen. Op dit kaartje kan de huurder zijn contactgegevens invullen en dit in de brievenbus steken bij een buur die eventueel wat hulp zou kunnen gebruiken bij het inkopen doen of naar de apotheker gaan.

• Voor gezinnen met jonge kinderen werd op de website en facebookpagina een overzichtje uitgewerkt van “7 tips om je dag te organiseren met kinderen in huis ”. Er wordt geadviseerd om kinderen te begeleiden met huiswerk, met hen te spelen en hen niet aan hun lot over te laten. Ook het gevaar voor het ontstaan van spanningen in het gezin naar aanleiding van de quarantaine wordt benoemd.

Log In of Registreer om te reageren.