Beste VVH Forum-gebruiker,
Al meer dan 200 medewerkers van SHM's en de VMSW melden zich aan op het VVH-Forum.
Tot nog toe werden er maar enkele berichten gepost. Aarzel echter niet om een nieuw gesprek te starten en ook je collega's aan te moedigen om zich te registreren en deel te nemen. Hoe meer Forum-gebruikers er zijn, hoe meer ervaringsuitwisseling er kan gebeuren.
Via het Forum kan je ook heel eenvoudig documenten met elkaar uitwisselen.
Als je vragen hebt, kan je me altijd een mail sturen (sven.van.elst@vvh.be).
Veel succes!
Sven

Welzijnsinitiatieven De Noorderkempen

Dank je wel aan alle welzijnsinitiatieven die hier al gepost zijn en die ons ook inspireerden voor onze eigen acties.

Hierbij een overzicht van wat wij proberen te doen rond het welzijn van onze bewoners:

  • Drie medewerkers van De Noorderkempen hebben een profiel aangemaakt op Facebook (los van de pagina van De Noorderkempen) waar ze 'vrienden' worden met bewoners uit het werkgebied. Op die manier willen we de drempel verlagen om ons aan te spreken en kunnen we heel direct informatie over bijvoorbeeld huurprijsherziening na 1 maand verspreiden. We zijn hier gisteren mee gestart en het is heel frappant hoe snel je gevonden wordt.
  • We hebben een lijst getrokken van alle 65+'ers uit ons bewonersbestand en die gaan we allen opbellen. We deden een bevraging bij de verschillende OCMW's uit ons werkgebied om op de hoogte te zijn van de acties die zij ondernemen, zodat we bewoners eventueel kunnen doorverwijzen naar die diensten. Verder is het vooral de bedoeling om een babbeltje te slaan, om de leegte wat te doorbreken en een luisterend oor te zijn. Indien dit vlot gaat, breiden we dit ook uit naar alle alleenstaanden uit het patrimonium.
  • Samen met het OCMW van Hoogstraten gaan we bij al onze bewoners in Hoogstraten een plantje voor de deur zetten. Hieraan hangt een kaartje met een bemoedigende boodschap en met onze contactgegevens (zowel die van het OCMW als die van ons). Zo hopen we wat kleur te brengen in huis!
  • We denken er aan om een extra nieuwsbrief te maken met daarin de informatie over huurprijsherziening en wat leuke opdrachtjes om te doen tijdens de komende weken. Dit is nog in overweging...
Log In of Registreer om te reageren.