Beste VVH Forum-gebruiker,
Al meer dan 200 medewerkers van SHM's en de VMSW melden zich aan op het VVH-Forum.
Tot nog toe werden er maar enkele berichten gepost. Aarzel echter niet om een nieuw gesprek te starten en ook je collega's aan te moedigen om zich te registreren en deel te nemen. Hoe meer Forum-gebruikers er zijn, hoe meer ervaringsuitwisseling er kan gebeuren.
Via het Forum kan je ook heel eenvoudig documenten met elkaar uitwisselen.
Als je vragen hebt, kan je me altijd een mail sturen (sven.van.elst@vvh.be).
Veel succes!
Sven

Welzijnsinitiatief Tuinwijk Lokeren

We bellen de huurders op en zijn gestart met de oudste eerst te contacteren. Gewoon een luisterend oor zijn, horen hoe het gaat en daar waar nodig ondersteuning voorzien. In Lokeren is er een Facebookgroep die mensen helpt in nood op basis van vrijwilligers. Deze vrijwilligers helpen bij de boodschappen, onderhoud tuin, uitlaten hond, kleine defecten oplossen ( bvb afstandsbediening TV bij ouderen). Daarnaast passen ze ook op kinderen, en bellen ze eenzame mensen op. Wij staan in nauw contact met hen en sturen huurders door die in nood zitten. De reacties zijn heel positief , zowel op het bellen vanuit Tuinwijk als op het doorverwijzen.

We gaan ook op pad in de wijken, natuurlijke op veilige afstand zodat we aanspreekbaar zijn.
In samenwerking met de stad en de dienst integrale veiligheid sensibiliseren wij de huurders voortdurend. Er worden affiches opgehangen in meerdere talen in de inkomhallen. We proberen in deze tijden ook meer te bemiddelen via de telefoon.

Log In of Registreer om te reageren.